Badrumskakel

kakelarbeteNär det gäller kakel i badrum så finns det mycket att tänka på. Förutom att man måste välja vilken sorts kakel man vill ha, vilket kan ta nog så mycket tid, så måste man också bestämma sig för om man samtidigt vill renovera badrummet i övrigt, eller nöjer sig med bara kakel. Det finns många bra skäl till att man samtidigt med att man kaklar badrummet även renoverar, och kanske lägger in exempelvis ett klinkergolv. Genom att göra flera saker på en gång, så kan man hålla nere kostnaderna en bit jämfört med att göra dem en och en. Att kakla badrummet i samband med annat arbete där är alltså ett sätt att hålla kostnaderna nere, vilket med tanke på priset för kakel är en bra idé.

Fördelar med kakel i badrum
Det är inte bara det att det är mycket snyggt med kakel i badrum. Kakel har också en mycket praktisk fördel: det är enkelt att rengöra. Enkelheten att hålla kakel rent sammanfaller också med en av dess andra fördelar: kakel behåller sitt fina utseende länge, jämfört med de flesta andra material. Det är dessutom inte bara utseendet som kakel behåller länge: kakelplattor är i sig också mycket hållbara. På det viset kan man säga att kakel är ekonomiskt fördelaktigt jämfört med flera av de billigare alternativen. Man betalar mer, men för något som är hållbart, och som ser bra ut längre. Kakel i badrum passar alltså den som tänker lite längre än bara till nästa vecka.

Kakel och klinkers i badrum har också den fördelen att det skyddar väldigt bra mot fukt. Detta är ju givetvis något som är av yttersta vikt i ett badrum; om inte ytan hindrar fukt från att tränga igenom, så är det ju bara en tidsfråga innan fuktskador uppstår, skador som kommer att bli både dyra och tidskrävande att reparera. Kakel och klinker har dock en svag punkt: fogarna. Dessa är inte lika fuktresistenta som själva kaklet, och det krävs därför att kaklet monterats korrekt för att man ska få fullgott fuktskydd. Men sammantaget så är kakel och keramiska ett av de absolut bästa materialen att använda sig av i ett badrum.

Badrumskakel är idag mycket populärt, och något som många, eller till och med kanske de flesta, nya badrum utrustas med. Det handlar alltså inte om någon onödig lyx, även om det givetvis gör att utseendet på badrummet förbättras. Materialvalet handlar i stället om att välja ett material som har bra kvalitet och lång hållbarhet. Det är just dessa skäl som är de starkast vägande för att låta kakla in sitt gamla badrum. Det kommer att på nästan alla sätt och vis innebära en förbättring.