Badrumsinredning

Vissa vet precis hur de vill att inredningen i badrummet ska se ut. Andra behöver mycket inspiration för att skapa sig en bild av vilken typ av badrum man vill ha. Här kommer några tips på saker som kan vara bra att tänka på när du planerar ditt badrum.

Förvaring
Om det är något man aldrig kan få för mycket av så är det förvaring, och det gäller även för badrummet. Det är mycket som ska få plats – allt från handdukar och hårfön till toalettpapper, tandborstar och rakhyvlar behöver ha sin givna plats för att badrummet inte ska bli stökigt. Satsa gärna på mer förvaring än du tror att du behöver då det oftast visar sig att man har mer prylar att förvara än man tror…

Belysning
Tänk på att belysningen i ditt badrum är viktig. Vid spegeln måste du kunna se ordentligt när du sminkar dig, rakar dig eller vad du nu gör. Att placera ljuskällor bredvid spegeln istället för ovanför kan vara att föredra då du på så sätt slipper skuggor ovanifrån. I duschen måste du också kunna se vad du gör, och en god allmänbelysning i badrummet förenklar för städning. Sedan kan du förstås alltid komplettera med mysbelysning så att du kan dämpa ljuset när du till exempel tar ett avslappnande bad.

Detaljer
Glöm inte att även lägga lite energi på de mindre detaljerna, som till exempel blandare, handtag och krokar. Det är ofta med de små detaljerna som du kan göra ditt badrum riktigt personligt, och det gör väldigt mycket för den stora helheten. Fundera över olika färger och material men även över funktioner och finesser. Det är den som ska använda badrummet som ska trivas i det, så försök att hitta detaljerna som är viktiga för just dig eller er. Det kanske är en beröringsfri blandare eller ett antikt dörrhandtag.